DREPTURILE CONSUMATORILOR ȘI PERIOADA DE RETUR

 
7.1 Dacă sunteți consumator, pentru produsele disponibile în stoc și pentru care nu ați efectuat o pre-comandă specială, puteți să vă anulați contractul cu vânzătorul în legătură cu produsele achiziționate de la www.gazelle-shoes.com, fără nicio penalizare și fără a preciza motivul, prin notificarea în scris a vânzătorului în termen de cinci (5) zile, începând cu ziua în care ați primit produsele pentru toate produsele care nu sunt fabricate special pentru dvs. În acest caz, veți primi o rambursare integrală a prețului produselor în conformitate cu clauza 8 și clauza 10 de mai jos.

7.2 Produsele trebuie livrate Furnizorului în termen de cinci (5) zile de la data la care ați primit produsele, în aceeași stare în care le-ați primit. Returul este asigurat prin intermediul Gazelle Romania, iar valoarea transportului pentru retur se scade din valoarea returului, astfel: 14 Ron pentru București și Ilfov, respectiv 20 Ron pentru restul țării. Aveți o obligație legală de a vă îngriji de produse în timp ce acestea se află în posesia dvs. 

7.3 Pentru a returna produsele:

A. trebuie să ne anunțați în scris în termen de cinci (5) zile (începând cu ziua în care ați primit produsele). Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare;

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate în ambalajul original;

D. Produsele trebuie să ajungă la Furnizor în termen de cinci (5) zile de la anularea contractului.

7.4 Dacă anulați contractul în decursul perioadei de cinci (5) zile, în conformitate cu această Clauză 7, vom procesa rambursarea datorată cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de cinci (5) zile din ziua în care ați notificat anularea. Furnizorul va rambursa integral prețul produsului, din care se vor scădea costurile de retur aferente transporului.

 

8. ARTICOLE RETURNATE PENTRU CA SUNT DEFECTE SAU INCORECTE

8.1 În termen de cinci (5) de zile de la primire, trebuie să înștiințați vânzătorului despre eroarea identificata cu privire la produsele livrate sau la un produs deteriorat sau defect. Trebuie să returnați produsele în aceeași stare în care le-ați primit. Aveți o obligație legală de a vă îngriji în mod rezonabil de produsele în timp ce acestea se află în posesia dvs. 

8.2 Pentru returnarea produselor:

A. trebuie să ne anunțați în scris cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de cinci (5) zile. Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare;

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate, complete și nefolosite, împreună cu ambalajul lor original;

D. Produsele trebuie returnate Furnizorului în termen de 5 zile de la notificarea către Furnizor a produsului deteriorat sau defect sau a erorii Furnizorului.

8.3 Vânzătorul va examina toate produsele returnate ca deteriorate sau defecte și vă va notifica returnarea într-o perioadă rezonabilă de timp. Vom procesa, de obicei, orice restituire datorată dvs. cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de cinci (5) zile din ziua în care primim produsul deteriorat sau defect. Sub rezerva acceptării de către Vânzător a mărfurilor deteriorate sau defecte, produsele returnate de dvs. pentru că sunt deteriorate sau defecte vor fi rambursate integral (inclusiv costul de livrare pentru trimiterea elementului dvs. și costurile suportate de dvs. pentru returnarea elementului la Furnizor, dacă este cazul). În cazul în care vânzătorul nu găsește nicio vină în privința produselor returnate, vi se va anunța că produsele returnate nu pot fi acceptate și puteți alege ca produsele să vă fie livrate din nou.

8.4 Dacă destinatarul produselor indicate în formularul de comandă este diferit de cel care a efectuat plata pentru astfel de produse, suma plătită pentru articolele returnate va fi rambursată de către vânzător persoanei care a efectuat plata.

8.5 Data valorii creditului este aceeași cu data valorii debitului inițial și, în consecință, nu veți suferi pierderi de dobândă.

8.6 Vânzătorul va rambursa prețul produselor în conformitate cu termenul aplicabil, așa cum este specificat în clauzele 7 sau 8 de mai sus. Furnizorul nu va fi responsabil pentru nicio întârziere care nu este controlată de acesta, inclusiv pentru întârzierile cauzate de metoda de cumpărare sau de rambursare.

8.7 Vi se va restitui suma pe care ați plătit-o pentru produsele returnate în contul bancar pe care îl indicați. Rețineți că este necesar să aveți un cont bancar pentru a primi o rambursare pentru comenzile de plată.

Ultima actualizare: 5.09.2020

GAZELLE © 2020. Toate drepturile rezervate.