DREPTURILE CONSUMATORILOR ȘI PERIOADA DE RETUR

 
7.1 Dacă sunteți consumator, pentru produsele disponibile în stoc și pentru care nu ați efectuat o pre-comandă specială, puteți să vă anulați contractul cu vânzătorul în legătură cu produsele achiziționate de la www.gazelle-shoes.com, fără nicio penalizare și fără a preciza motivul, prin notificarea în scris a vânzătorului în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare, începând cu ziua după ce ați primit produsele pentru toate produsele care nu sunt fabricate special pentru dvs. În acest caz, veți primi o rambursare integrală a prețului produselor în conformitate cu clauza 8 și clauza 10 de mai jos.

7.2 Produsele trebuie livrate Furnizorului în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare de la data la care ați notificat vânzătorului anularea, în aceeași stare în care le-ați primit și pe cheltuială proprie. Aveți o obligație legală de a vă îngriji în mod rezonabil de produse în timp ce acestea se află în posesia dvs. Dacă nu respectați această obligație, s-ar putea să avem un drept de a vă acționa împotriva despăgubirii.

 

7.3 Pentru a returna produsele:

A. trebuie să ne anunțați în scris în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare (începând cu ziua după ce ați primit produsele) completând și depunând cererea de autorizare de returnare online. Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare;

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate în ambalajul original;

D. Produsele trebuie trimise la Furnizor în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare de la anularea contractului.

7.4 Dacă anulați contractul în decursul perioadei de paisprezece (14) zile lucrătoare, în conformitate cu această Clauză 7, vom procesa rambursarea datorată cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de treizeci (30) zile din ziua pe care ați notificat anularea. Furnizorul va rambursa integral prețul produsului

7.5 Puteți să returnați produsele către Furnizor fie prin:

A. curierul aprobat ( daca aceste este indicat în cererea de autorizare de returnare online);

B. prin ambalarea sigură a produselor relevante și trimiterea lor către Vânzător utilizând numărul dvs. de autorizare a returnării (așa cum se prevede prin intermediul cererii de autorizare de returnare online). Pentru protecția dvs., vă recomandăm să utilizați un serviciu de curierat dacă alegeți să returnați alte bunuri decât curierul aprobat, așa cum este detaliat la punctul 7.5 (a).

 

8. ARTICOLE RETURNATE PENTRU CA SUNT DEFECTE SAU INCORECTE

8.1 În termen de treizeci (30) de zile de la primire, trebuie să înștiințați vânzătorului despre eroarea identificata cu privire la produsele livrate sau la un produs deteriorat sau defect, în cazul în care un produs devine defect după treizeci (30) de zile, contactați Serviciul Clienți pentru a obține mai mult returnează informații. Trebuie să returnați produsele în aceeași stare în care le-ați primit. Aveți o obligație legală de a vă îngriji în mod rezonabil de produsele în timp ce acestea se află în posesia dvs. Dacă nu respectați această obligație, s-ar putea să avem un drept de a vă acționa împotriva despăgubirii.

8.2 Pentru returnarea produselor:

A. trebuie să ne anunțați în scris cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de treizeci (30) de zile lucrătoare, completând și depunând cererea de autorizare de returnare online. Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare;

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate, complete și nefolosite, împreună cu ambalajul lor original;

D. Produsele trebuie returnate Furnizorului în termen de 7 zile lucrătoare de la notificarea către Furnizor a produsului deteriorat sau defect sau a erorii Furnizorului.

8.3 Vânzătorul va examina toate produsele returnate ca deteriorate sau defecte și vă va notifica returnarea prin e-mail într-o perioadă rezonabilă de timp. Vom procesa, de obicei, orice restituire datorată dvs. cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de treizeci (30) de zile din ziua în care vă vom confirma prin e-mail că aveți dreptul la o rambursare pentru produsul deteriorat sau defect. Sub rezerva acceptării de către Vânzător a mărfurilor deteriorate sau defecte, produsele returnate de dvs. pentru că sunt deteriorate sau defecte vor fi rambursate integral, inclusiv costul de livrare pentru trimiterea elementului dvs. și costurile suportate de dvs. pentru returnarea elementului la Furnizor. În cazul în care vânzătorul nu găsește nici o vină în privința produselor returnate, vi se va anunța că produsele returnate nu pot fi acceptate și puteți alege ca produsele să vă fie livrate din nou.

 

8.4 Dacă destinatarul produselor indicate în formularul de comandă este diferit de cel care a efectuat plata pentru astfel de produse, suma plătită pentru articolele returnate va fi rambursată de către vânzător persoanei care a efectuat plata.

8.5 Data valorii creditului este aceeași cu data valorii debitului inițial și, în consecință, nu veți suferi pierderi de dobândă.

8.6 De obicei, vom restitui orice banii primiti de la dvs. folosind aceeasi metoda folosita initial de dvs. pentru a plati pentru achizitionare.

8.7 Vânzătorul va rambursa prețul produselor în conformitate cu termenul aplicabil, așa cum este specificat în clauzele 7 sau 8 de mai sus. Furnizorul nu va fi responsabil pentru nici o întârziere care nu este controlată de acesta, inclusiv pentru întârzierile cauzate de metoda de cumpărare sau de rambursare, inclusiv prin intermediul întârzierilor cauzate de politicile de rambursare ale companiilor de card de credit / de debit.

8.8 Pentru plățile efectuate cu numerar la livrare, vi se va restitui suma pe care ați plătit-o pentru produsele returnate în contul bancar pe care îl indicați în Solicitarea de autorizare a returnării. Rețineți că este necesar să aveți un cont bancar pentru a primi o rambursare pentru comenzile de plată.

GAZELLE © 2020. Toate drepturile rezervate.